Ring gratis

InternetTelefoni

Ring gratis over internettet
Et nyudviklet program giver mulighed for at ringe gratis over internettet. Programmet er simpelt at bruge og har en glimrende lydkvalitet.

Programmet kan ringe op mellem to computere tilsluttet internettet. Det gratis program skal være installeret på begge computere, før det fungerer. Du betaler udelukkende for din internetopkobling, og der kan derfor være penge at spare på telefonregningen, hvis du fx betaler en fast pris for dit internetabbonement, eller hvis du skal ringe til udlandet. Programmet er udviklet af bl.a. danskeren Janus Friis.

Hvad skal du bruge:

  • Et headset med mikrofon og høretelefoner tilsluttet din computer.
  • Programmet Skype installeret på din computer.
  • En internetforbindelse. Skype kræver som minimum en internetforbindelse på 33kpbs, men faste forbindelser som ADSL, hvor du betaler en fast pris uanset forbrug er at foretrække, hvis du skal spare penge. Ved fx en modemforbindelse betaler man netop ofte en minuttakst, som man skal sammenligne med hvad et telefonopkald ville koste.

Hvor findes programmet:

  • Programmet kan hentes gratis på hjemmesiden www.skype.com. Forbrugerinformationen testede programmet på to computere, og begge gange lykkedes det først at hente programmet i tredje forsøg. Herefter foregik installationen dog upåklageligt.
  • Bemærk: Programmet findes endnu kun i en såkaldt beta-version, dvs. en udgave, der endnu ikke er helt færdig. Programmet fungerer dog alligevel.

Hvordan bruges programmet:

  • Efter installationen skal du angive et brugernavn, samt en række personlige oplysninger, hvis du vil. Disse bruges til at oprette din brugerprofil og kan hjælpe folk til at finde dig i systemet.
  • Programmet skal være installeret på begge computere, der skal ringes i mellem. Samtidig skal begge brugere være tilstede. Det kan derfor være en ide at aftale på forhånd, fx via e-mail, hvornår samtalen skal foregå.
  • For at ringe til en person skal du finde vedkommende i databasen. Tryk på ”Find a friend” for at søge efter den, du skal ringe til. Hvis søgemuligheden ikke giver noget resultat, kan du trykke på ”Advanced” for at søge efter fx nationalitet, by, fulde navn osv.
  • Når du har fundet den rette person, trykker du på det grønne telefonrør – og hvis vedkommende svarer, er samtalen i gang.

Andre muligheder for internettelefoni:

Der findes andre programmer, der kan foretage telefonopkald over internettet, fx Speak Freely. Fordelen ved et program som Speak Freely er, at det overholder standarden for IP-telefoni. Dvs. at det i modsætning til Skype ikke er nødvendigt, at to brugere har det samme program, når de skal tale sammen. De skal blot have hver sit program, der begge overholder standarden. Speak Freely er dog langt sværere at bruge for den almindelige forbruger end Skype.

Ring meget billigt fra PC til telefon:

Med wanna-phone kan du ringe billigt til TELEFONER i hele verden direkte fra din computer. Læse mere...
 

 

Retur til NYSYNET.DK's forside