Det røde kort
Man regner selvfølgelig med...
at bilferien forløber uden problemer, og at bil og passagerer vender hele og sunde hjem.Men hvis uheldet er ude, gælder det om hjemmefra at have sikret sig, at man kan få den fornødne hjælp.

Det gule kort
Det gule sygesikringskort skal medbringes, fordi det giver ret til lægebehandling og eventuelt hjemtransport i alvorlige tilfælde. Man skal være opmærksom på, at sygesikringen kun betaler, hvis der er tale om en ren ferierejse, som ikke er kombineret med nogen form for professionel virksomhed.

Det røde kort
Hvis bilen er kaskoforsikret, skal man hos sit forsikringsselskab få et rødt SOS-kort, som er beviset på, at forsikringen betaler for forskellige former for hjælp i forbindelse med uheld.

Det kan f.eks. være:
  • Bugsering til nærmeste autoriserede værksted
  • Hjemtransport af bilen efter en alvorlig skade
  • Fremskaffelse af reservedele
  • Reparation af bilen
  • Starthjælp
  • Døroplukning
I enkelte tilfælde betaler SOS International A/S, som administrerer ordningen, også for uforudsete hotelophold samt leje af erstatningsbil.

Det grønne kort
Det såkaldte grønne kort er egentlig slet ikke nødvendigt indenfor EU’s grænser, men alligevel er det en god idé at have det med – om ikke andet til beroligelse af modparten i et eventuelt færdselsuheld.
Det grønne kort er beviset på, at bilen er ansvarsforsikret, så der er dækning for de skader, man eventuelt har forvoldt.

Grønt kort kræves i lande som Albanien, Andorra, Bosnien, Bulgarien, Cypern, Estland, Iran, Letland, Makedonien, Marokko, Polen, Rumænien, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine.

Man skal endvidere være opmærksom på, at der er lande, som slet ikke accepterer det grønne kort. Det er f.eks. Litauen, Hviderusland, Rusland og Jugoslavien. Her kræves det, at man tegner en særlig ansvarsforsikring ved grænsen, når man kører ind i landet. Undlader man det, risikerer man tilbageholdelse eller fængsling, hvis man har været årsag til en trafikskade.

Registreringsattesten
Når man kører i bil i udlandet, skal man have den originale registreringsattest med sig i vognen. Det gælder også ved en tur over grænsen til Tyskland. Det nytter ikke at nøjes med en fotokopi af angst for at den originale attest skal blive væk. Hvis man bliver kontrolleret, skal man kunne vise originalen.

Kilde: dba.dk


Retur til NYSYNET.DK's forside